Tuesday, 2 August 2011

About Me Lah Sangat...

takde ape yang menarik. sumenye biase-biase je. too common.
usah dikhabarkan pada satu dunia tentang kehidupan. because, this is the reality. bukan imaginasi. Implikasi imaginasi amatlah tidak seindah mimpi. tu semua konspirasi basi. n plz, stop buat spekulasi.

What? korang ingat..hidup ni ala-ala cinderella ke?before twelve, hidup memang cun-cun je...then, after twelve, disaster? haha. actually, tak kisahlah twelve ke...eleven ke...kalau dah nak disaster, disaster jugak la... xpun...beauty and the beast? bila korang kawen dengan lelaki tu, then...bleh jadi hensem? hoho! come on la...klu korg kawen dengan beast, smpai mati la hidup dengan beast tu. haha.



that day, ak tgk satu movie ni. mengisahkan seorang lelaki yang dipaksa kawin oleh famili dye. the reason is kalau dye kawin dalam tarikh tertentu ni. for sure dye akan kaya. okey. ini memang bukan cerita melayu. dye jumpe dgn 12 org gadis. n dia kene pilih 1. 12 gadis ni mewakili 12 zodiak. so, dia pn jmp pmpuan2 berkenaan. then..dia attracts kat seseorg ni, sekali...org tu dah ada boyfieee...but at last...dyorg kawen gak. jodoh la kot. Ntahh.

Dalam banyak-banyak pempuan yang dia jumpa tu. Aku tertarik dengan seorang perempuan ni. Perangai dia. Ya ampunn......firstly...dia ni sangat-sangat kaya. pergh..pondok dia yang kat luar umah tu je pun dah sebesar bilik hostel aku ni. siap ada mini fountain lagi. hoho! Pempuan ni kaye, tapi suka bersederhana. Tapi, xtau cmane untuk bersederhana. yelahhh...cara orang kaya bersederhana mestilah berlainan dengan orang common bersederhana. ye tak? Then, dia sangatlah reserved. Takde couple-couple ni. Rumah dia aje dah macam heaven. Buat apa pulak dia nak kuar umah kan. For sure, dia sangat pelik. Dengan idea-idea bersederhananye...for example, sanggup suh bapak dia buat tangga kat dalam umah yang sudah tersedia lif. Nak hidup macam orang biasa. That's whyla kena buat tangga. Duhh..! Bukan ke cost tu dh jadi double. Aku rasa, pempuan ni memang sukakan perhatian. Dalam rumah dia yang sebesar alam tu, semua orang mesti kena tengok apa yang dia buat. Berlagak diva dowhh. Sangat playful. Tapi, agak systematic. Cepat buat keputusan. Masa that guy jumpa pempuan ni, memang hell cepat r dia buat keputusan. Automatik terus suka kat lelaki tu. Takpaham aku. Dia tak reti berpura-pura. Happy go lucky of course la kan. Dah kaya gila hell camtu. Yang bestnya, dia sangat funny and gila-gila. Bukan gila yer...takde kene mengena dengan penyakit mental pun. First time lelaki tu jumpa dia, terus dia buat lelaki tu gelak. Dahlah dia kenakan lelaki tu. At the first date? hebat r. At last, baru aku paham kenapa dia buat perangai gila-gila depan lelaki tu. Rupa-rupanya dia saja nak test lelaki tu. Alahhh....lelaki~....#rolling eyes# biasalahh kann.... Kalau nampak pempuan tu macam terlebih gelak sikit, terlebih happening sikit...mesti nak kutuk. Mesti nak menyampah. Lagi-lagi kalau muka perempuan tu kurang cun. Kamonla guys, bukak mata tu sikit. Allah dah ciptakan semua makhluknya cun-cun n hensem-tak-hensem belaka....korang lagi nak deny benda-benda tu kan. Then, kalau perempuan yang lemah lembut, sopan-santun...nak gelak pun tak reti nak jawab soalan pun macam tertelan biji durian...memang tak kena kutuk lah. Konon-kononnya itu angel. HAHA...memang angel punn...tapi, bayangkan lah kann..that gurl memang gila-gila masa first date. I'm sure korang yang lelaki ni akan reject this kind of gurl. Cikgu BM aku masa tingkatan 5 pernah berkata

Korang semua ni, cikgu nak pesan...kalau nampak pempuan gelak berdekah-dekah kuat-kuat, reject terus. HAHA. 
Pastu, tambah pulak dengan kechildishannye dan sikap buat sesuatu tanpa berpikir menjadikan dia gadis yang mempunyai pakej lengkap untuk direject. Hoho.


oh yee...sedar xsedar, dah masuk bulan puasa. bulan puasa ni bukan apa. masa cepat je berlalu.












No comments:

Post a Comment