Friday, 5 August 2011

Talk to Stranger...

Talk to stranger is good therapy for get a creative n innovative mind. xpercaya? cubalah!
Even, your parents keep telling you 'dont talk to stranger' tp, i'm sure korang pandai nak pilih stranger yang macamane. Kamonlaaa. Jangan nak gedik2 sangat pegi bercakap dengan Acid splasher or lelaki kucing.


situation 1 (bus stand)

Miss Chillax : em...hye!
stranger : #smile#
Miss Chillax : cantek shawl...camane nak buat camni ek?
stranger :  Erm...yang ni...pakai tudung syria dlu as a inner. then, yang kat luar ni, baru pakai shawl.
Miss Chillax : Owhh...cmtu ke? cantek la...
stranger : duk kat mne?
Miss Chillax : dekat *****, but saje datang sini, lepak-lepak umah sedara lepas abes SPM.
stranger : oowhhh...bru abes SPM?
Miss Chillax : yeah ..rite. So, nak g mana ni?
stranger : nak pegi sg congkak.
Miss chillax : owhh,, i see...k la, got to go. jumpe lagi
stranger : bye. #smile n shake hand#


situation 2 ( nite market)

Miss Chillax : ehh, cntek la shawl. cmane nak pakai cmni ek?
stranger : Alaa...lilit2 je,,, hehe...
Miss Chillax : oowhh....satu lagi pin kat sini, then pusing kat situ ek?
stranger : yup. hehe....#segan#
Miss Chillax : cantek...thanx, btw...
stranger : okey. bye
Miss Chillax : babaiii
Khairun : Hoii2...sudah2 la ....dah habis experiment talk to strangers kau?
Miss Chillax : Err....hahahaha

okey, that is secebis perbualan mengenai talk to strangers, kalau korang bercakap dengan stranger sebab nak tanya direction, takpayah cakap r. Yang tu, Mia Sara Nasuha pun tau buat. It is not about korang bercakap pasal mende-mende basic macm cuaca lah, traffic jam lah...

It just korang tanya pendapat orang laen, strangers i mean...for example, macam penampilan diorang, Ataupun, bleh je cakap pasal isu semasa macam politik, sport and etc. Tapi, just imagine betapa awkward nye conversation tu bila korang tibe2 je cakap.

" Eh, Chelsea lawan Malaysia haritu not bad la kan. 1-0"



Tiba-tiba je kan. Nanti strangers pun ingat korang ni die hard fan chelsea yang tersesat kat planet Bumi. Tak pasal-pasal je kena makan penampar. So, please....be wise! Haha...then, biasanya yang buat kita attract kat seseorang mesti la attire diorang kan. kamonlaaa...takpayah la korang cakap korang tegur seseorang tu sebab hati dia baik. macamla korang ada scanner sampaikan bleh tau sume tu. Puhleezz...Intro mestilah ayat-ayat angel. say hi ke...bagi salam ke...it depends... then, puji la sikit attire diorang tu, make them smile...pastu, korang nak tanya apa2, or start into a conversation...pandai2 lah kan...


It just the same strategy when you would like to ask someone about their greatness. Treat them a lunch then ask. As simple as that. Think about it. Have a nice day.

No comments:

Post a Comment