Sunday, 7 August 2011

Double Standard.

Actually. Aku pun taktau double standard tu ape. Tapi, mengikut joegrimmjow, beliau kata..layanan atau tanggapan kita kepada 2 golongan yang berbeza terhadap 1 perkara sama. contohnya, untuk satu peristiwa A, kita layan B baik tapi kita layan C kurang ajar.






Alkisahnye. ada seorang pemandu teksi eksekutif ingin melamar seorang ustazah.






Tetapi, mak ustazah tu tak setuju. Yelah...ape kelas kann nak kawen kan anak dengan pemandu teksi. 
Pemandu teksi berkenaan amatla tacink. Dia pun merisik-risik la berapa gaji ustazah berkenaan. Mengikut sumber yang boleh dipercayai, gaji ustazah tersebut ialah RM3,000 sebulan. Sedangkan pendapatan pemandu teksi berkenaan ialah RM6,000 sebulan. Well, well, well, korang jangan nak cakap aku tipu. The truth is, pemandu teksi executive punya gaji memanglaa tersangat executive.






Okay. Can u see that??? Perlu ke, pandang pekerjaan seseorang tu...haish. Dunia...dunia...
So, mak-mak kat luar sana tu. Think it deeply. Mana la tau kan...kot-kot kalian dah terlepas bakal menantu yang not-so-well-vocation-but-opulent. Who knows? 


Then, apa masalahnya kat sini? What the heaven kalau tak sama taraf sekalipun. 






Mak : maybe, mak ustazah tu taknak anak dia kawen dengan driver
Miss Chillax : Mak,  could i marry a driver?
Mak : err...(mak pandang muka aku sambil tersenyum)
Miss Chillax : But, not a ordinary driver. Dia driver kapal terbang.
Mak : HAHA. Owhh....dah ada boyfriend ye...
Miss Chillax : Wahahaha. mana ada lah...orang saje je. Cuba mak bayangkan kalau taxi driver tadi tu turn into airplane driver? What could you expect? Mesti mak ustazah tu tadahkan satu negeri sarawak kalau airplane driver nak pinang anak dye. Am i rite?
Mak : Yup. You're rite. Biasalah tuu...Manusia kann...

Miss Chillax : Heaven yes. Betul cakap mak.













No comments:

Post a Comment