Friday, 19 August 2011

Delightful Girl Choon Hyang Part 2

l Annyong Haseyo Again!

Cerita ni lagi kan. Part 2 plak. And for sure, this is the last entry about it. Okey. okey. Let's continue. The conflict efflorescents when Sung Chun Hyang manage to leave Lee Mong Ryong. Pergh gila hell lah dia sedih. Dua-dua menangis. Sape tak sedih kan? Mong Ryong memang pengsan on the spot after Chun Hyang pergi. Part kat airport memang terbaekk. 


I would say that part yang paling best dalam sesebuah story tu ialah its conflicts and commencement...aku paling taksuka ending. apa-apa cerita pun, ending la paling tak best. 



Lagu yang depicts perasaan Mong Ryong masa Chun Hyang pergi ialahh Eung Geup Shil. But, aku selalu panggil lagu ni emergency room. I dont know whether there's a similar between those title. Aku tak belajar bahasa Korean.

Ni liriknya.
Kuhoe hago issoyo
uri tatuteon keu nal
kwaenhan chajunshim ttaemune
kkeut na chago mareul hae peorin goya

Keumbang pol chul arasseo
nal chajgil paraesseo
heona myeochili chinado
amu soshik chocha opso

Hangsang naege neomu chalhaejeoseo
swipge sanggakhaess na pwa
ijen ara nae kochib taemune
himteurossteon noreul

I paboya chintcha aniya
ajikdo nareul keurohke molra
noreul kajin sarang na pakke ops neunde
chebal nareul tteona kachima

Onjerado nae pyeoni toejun neo
komaun chul moreugo
cheol opsi na meosdaero hangeo
yongseo halsu ops ni

I paboya chintcha aniya
ajikdo nareul keurohke molar
noreul kajin sarang na pakke ops neunde
chebal nareul tteona kachima

Neo hanaman sarangha neunde
idaero nareul tugo kachima
nareul peorichima keunyang kkok anajwo
tashi sarang hage torawa..

Aku cadangkan, kalian dengar sesebuah lagu korean dengan translationnya sekali. Ohh kamomlaa...takkan korang taknak tau what the hampeh they merapik about kann.

I feel so regret right now
on the day we argued
I left you because of my useless pride
I still don’t have the courage to hold you, I see you leaving me behind

I thought I’m going to see you now
I hope you’ll come for me
But after so long
there’s still no words from you

You treat me so well
but I don’t appreciate it
but now I understand
you’re suffering because of my stubbornness

Idiot, that’s not true
you still can’t understand me?
Your love only belongs to me
Please don’t leave me

You’re always by my side
but I never appreciate it
can you forgive
an idiot like me?

Idiot, that’s not true
you still can’t understand me?
Your love only belongs to me
Please don’t leave me

I only love you
please don’t leave me
please don’t push me aside please hug me closely
Return back to me so I can love you again


Okeylah, tamat sudah sesi mengcheesykan diri. Kamsa Hamnida!


Delightful Girl Choon Hyang Part 1

Annyong Haseyo.

Entah kenapa...sejak 2 minggu yang lepas, aku teringat cerita ni. Serious sedih. It just so sweeeeet. Look at those e...nampak sangat best kan...apa yang buatkan aku suka cerita ni sebab...it is not a cheesy love but a cool depiction of young relationship. Frankly speaking, i'm not really get into with those korean dramas. Only the coosen one je yang aku tengok. Kalau takpun, kes-kes tertengok. Tiga kali aku tengok cerita ni. Kebestannya sukar digambarkan dengan kata-kata. Aku akui banyak lagi cerita-cerita lain yang not so bad. But this one, still number #1.


Kisah ni mengenai Lee Mong Ryong yang sangatlah tinggi level kesetanannya. Dahlah dia ni anak chief of police. Then, from Seoul, dia dipindahkan ke Namwon atas sebab kesetanannya tu. 

Satu hari tu, Lee Mong Ryong chillax-chillax laaa pegi jalan-jalan cari pasal. Pastu, entah macamana tertangkap gambar Sung Chun Hyang yang tengah buat lompatan maut. Then, disebabkan itu...Sung Chun Hyang ni mendamagekan handset Mong Ryong. Lepas kes tu, diorang makin rapat. Malas la nak cerita semua kann....especially for those people yang tak tengok lagi cerita ni. Sure tak surprise dah coz aku, kalau nak bercerita...it would be from A to Z. Plus, lagu-lagu pun sangat best. 

Lagu ni depicts conflict of this dramas. Serius sedih. Sung Chun Hyang tengah dilema.
Yang ni, tajuknya :

Miahn Haeya Haneun Guhnee







Mian-han-goni mian-haeya hanun-goni
nol saranghage dweborin-gol
nae sarangi nol manhihim-tulge
handanun-gol almyonsodo

ajikdo po-dae-chido mothago-isso
iron-nal i-hyae-handamyon
chogum man-nada on-nago hae-do
na yongso-hae chamshiman do

anirago an-dwendago
nae nunul kalyodo nonun
issot-go ham-gge-haeso apa-hamyo
sarado kugot-manuro haeng-bo-khae-sso

nae dogwerul damaga tut-ji-anhado
onjena nae-ge marul-haet-go
chiwojiji anh-nundamyon
ijen chongmal saranghago-shipo

anirago an-dwendago
nae nunul kalyodo nonun
issot-go ham-gge-haeso apa-hamyo
sarado kugot-manuro haeng-bo-khae-sso

Yeahhh…

anirago an-dwendago
nae nunul kalyodo nonun
issot-go ham-gge-haeso apa-hamyo
sarado kugot-manuro haeng-bo-khae-sso
English translation plakk....
Do I have to apologize? Should I apologize?
I’m falling in love with you
I know my love
has made you suffer

But I can’t forget you
If you could understand me
Please forgive me
although I’m crying again

Although it’s wrong, I can’t
Although I closed my eyes
I still can see you
Although I’ve suffered with you but I’m happy thinking of it

Eventhough I closed my ears,
I still hear your voice
since I can’t forget you
I’m going to love you

Although it’s wrong, I can’t
Although I closed my eyes
I still can see you
Although I’ve suffered with you but I’m happy thinking of it

Yeahhh…

Although it’s wrong, I can’t
Although I closed my eyes
I still can see you
Although I’ve suffered with you but I’m happy thinking of it





i give 4/5 stars. Terbaekkk!

Thursday, 18 August 2011

Mean

Dear Tesco, Giant, Tesco Extra and Econsave...

Why the hampeh u all buat macamni? Sangat mean okeyy. Kenapa korang letak tanda harga RM0.99??? You know what....korang ni hanya mewujudkan harapan palsu untuk menurunkan harga barang. For example, RM13 turn to RM12.99? Still the same. It changes nothing. Sampah semata-mata. Takde motif langsung... Stop giving customers the fake hope! Haish.



Customer A : Eh, jom pergi membeli dan BLAH?
Customer B : Err...sekarang ke?
Customer A : Yelahh. Takkanlaa nak tunggu tahun depan pulak.
Customer B : Ohh..okey. Okey.
Customer A : Waaaaaaan #muka teruja#
Customer B : *Eh budak niii...tak pernah pergi membeli dan BLAH ke*
Customer A : EIIII ...murahnya! RM2.99?? #muka teruja#
Customer B : RM3 lahhh
Customer A : Em? Ha'ahh la kan...#muka derita#

See? Tiada 9sen...yang ada hanyalah RM1...kejam kan? sangatlah MEAN!

You, with your words like knives and swords and weapons that you use against me
You have knocked me off my feet again got me feeling like I'm nothing
You, with your voice like nails on a chalkboard, calling me out when I'm wounded
You, pickin' on the weaker man

Well, you can take me down with just one single blow
But you don't know what you don't know

Someday I'll be living in a big old city
And all you're ever gonna be is mean
Someday I'll be big enough so you can't hit me
And all you're ever gonna be is mean



Why you gotta be so mean?

You, with your switching sides and your walk-by lies and your humiliation
You, have pointed out my flaws again as if I don't already see them
I'll walk with my head down trying to block you out 'cause I'll never impress you
I just wanna feel okay again

I'll bet you got pushed around, somebody made you cold
But the cycle ends right now 'cause you can't lead me down that road
And you don't know what you don't know







Why you gotta be so mean?

And I can see you years from now in a bar, talking over a football game
With that same big loud opinion but nobody's listening
Washed up and ranting about the same old bitter things
Drunk and grumbling on about how I can't sing

But all you are is mean
All you are is mean and a liar and pathetic and alone in life
And mean, and mean, and mean, and mean



Ini untuk Syidah. Thanx sebab bagi aku lagu. Tak habis dengar lagi. =.="

Updated!!! 9sen tu penting untuk marketing


Monday, 15 August 2011

Aku, dia dan alien. Hah! Alien? part 1

~Sebagai manusia, hell yes ak sayang kau, tp….sorry ak bukan manusia….ak malien…manusia alien yg berhati batu dari planet marikh~

Ikhrul Nazami memandang sepi telefon bimbitnya. Oh no! What is going on? Dia memandang sekeliling. 'Okey. okey. Aku still kat tahun 2018 ni. Tapi, kenapa statement mak tadi macam tahun 60an? Hmmm...biarlah. Dah nasib aku agaknya'

Selepas beberapa ketika, dia melangkah ke dalam kereta dan memecut ke GoldenTech. Masa rehatnya dihabiskan dengan melepak di Taman Tasik. Pelbagai andaian bertandang di mindanya. Persoalan kenapa, apa, bagaimana, bila, siapa, dan berapa silih berganti mengetuk-ngetuk minda. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Haish. Tergugat mood aku yang chillax ni. Munirah dengan Fitri dah bising-bising suruh aku update blog. Yelah..tadi masa aku on pun aku dah perasan banyak gila sarang labah-labah kat sini. Ohh kamonlaa... labah-labah okey apa...aku memang suka menternak labah-labah ni. Okey-okey. Berbalik kepada tujuan asal, what the hell is going on with the wifi? Slow sangat. Macam kerbau Beyonce. Ooopss, Beyonce ade kerbau ke?? 

Sedar tak sedar....dah setengah bulan kita puasa. As i told u all, bulan Ramadhan selalunya sangat sekejap. Tak best kan...kan best kalau Ramadhan tu setahun? Hoho...mesti pakcik makcik bazaar ramadhan tu untung gilax r...boleh pegi haji balik harii...

Sebenarnya, i would like to create a story entitled alien. Kenapa? ohoo...kenapa alien? Sebab...aku nampak alien tu macam hensem je, cute-cute belaka. Dont u feel that? yes.yes. beauty is in the eye of beholder. It is subjective kan. Maka, fikir-fikirkanlah...

Memandangkan sekejap lagi dah nak masuk waktu sahur, dan aku pulak memang tengah lapar gila tapi, takdapat nak beli makanan ( konon-konon nak save bajet) maka, aku nak bagitau pasal nasi ayam.

Nasi Ayam A


Keenakan dan kelazatan nasi ayam tu terletak pada nasinya. Ya! Nasi..bukan ayam, bukan sos, bukan kicap, bukan salad, bukan timun dan bukan sup. Oh, ya....dan bukan tomato. Andai nasi itu tidak mempunyai rasa yang enak, maka tidak sedaplah sepinggan nasi ayam tersebut walaupun ayamnya sangat sedap. Maka, tukang masak nasi ayam sewajarnya memberi prioriti dan sepenuh tumpuan semasa memasak nasi. Ayam dan sup pun penting tapi, nasi is no 1. Plz take note okey...

Nasi ayam hendaklah berwarna kuning of course. Sila rujuk nasi ayam A. Nasi Ayam A sangat tidak menepati kriteria nasi ayam where as you can see...it is white! No3...nasi ayam mesti warna kuning. Then.. yang kedua...mestilah sesedap rasa nasi ayam. Tak boleh tawar, pahit, masin, masam dan payau. Pendek kata...cukup rase lahh.  sila rujuk nasi ayam B. I think that nasi ayam B look more delicious than A. Sebab...best. dan warna kuning. 


Nasi Ayam memang best kerana pertama, tak pedas. Sesuai dimakan untuk semua jenis lapisan masyarakat dan semua peringkat umur. Kedua, nasi ayam sangat simple. It is hidangan sepinggan lengkap yang penuh dengan nutrien yang berkhasiat lagi lazat. Look at that! look at that! ada sayur kan dalam nasi ayam tu? So, memang berkhasiatlah. Ketiga, nasi ayam ada ayam yang sedap yakni ayam madu. Bukan sekadar ayam goreng tepung KFC tiruan tu. Ayam dia, walaupun black in colour tapi...memang terbaekk lahh. So, akhir kata...majulah nasi ayam untuk dunia!

By the way. delicious is in the tounge of beholder...cubit mulut, tanya selera...! Selamat bersahur!


bukak puasa, makan nasi ayam! hoho,,,,heaven falls here...!

Sunday, 7 August 2011

Double Standard.

Actually. Aku pun taktau double standard tu ape. Tapi, mengikut joegrimmjow, beliau kata..layanan atau tanggapan kita kepada 2 golongan yang berbeza terhadap 1 perkara sama. contohnya, untuk satu peristiwa A, kita layan B baik tapi kita layan C kurang ajar.






Alkisahnye. ada seorang pemandu teksi eksekutif ingin melamar seorang ustazah.






Tetapi, mak ustazah tu tak setuju. Yelah...ape kelas kann nak kawen kan anak dengan pemandu teksi. 
Pemandu teksi berkenaan amatla tacink. Dia pun merisik-risik la berapa gaji ustazah berkenaan. Mengikut sumber yang boleh dipercayai, gaji ustazah tersebut ialah RM3,000 sebulan. Sedangkan pendapatan pemandu teksi berkenaan ialah RM6,000 sebulan. Well, well, well, korang jangan nak cakap aku tipu. The truth is, pemandu teksi executive punya gaji memanglaa tersangat executive.






Okay. Can u see that??? Perlu ke, pandang pekerjaan seseorang tu...haish. Dunia...dunia...
So, mak-mak kat luar sana tu. Think it deeply. Mana la tau kan...kot-kot kalian dah terlepas bakal menantu yang not-so-well-vocation-but-opulent. Who knows? 


Then, apa masalahnya kat sini? What the heaven kalau tak sama taraf sekalipun. 






Mak : maybe, mak ustazah tu taknak anak dia kawen dengan driver
Miss Chillax : Mak,  could i marry a driver?
Mak : err...(mak pandang muka aku sambil tersenyum)
Miss Chillax : But, not a ordinary driver. Dia driver kapal terbang.
Mak : HAHA. Owhh....dah ada boyfriend ye...
Miss Chillax : Wahahaha. mana ada lah...orang saje je. Cuba mak bayangkan kalau taxi driver tadi tu turn into airplane driver? What could you expect? Mesti mak ustazah tu tadahkan satu negeri sarawak kalau airplane driver nak pinang anak dye. Am i rite?
Mak : Yup. You're rite. Biasalah tuu...Manusia kann...

Miss Chillax : Heaven yes. Betul cakap mak.













Saturday, 6 August 2011

I'm Wondering...


piNky LuCiA said...
hmm,, tapi jarang isteri setuju nak di madukan,.. =P
Mr K said...
@Lucia - Aku pernah jumpa perempuan yang rela dimadukan. Dengan syarat, dia isteri pertama. :)

I’m wondering whether Mr. K dah penah jumpa aku atau ada perempuan laen yang berfikiran sama macam aku. If that so, great minds think alike. HAHA
The thing is. I don’t know how’s the hampeh I could be thinking like that. Observation maybe. All this while aku bercakap based on observation and experience.
Kamonlaaa, that is not the end of the world. We could gain a lot of advantages for sure.

  • .      Allah menjanjikan payung emas for all wife that allows her husband get married again.
  • .      Get new bestie and mengeratkan silaturrahim with the new family. Yelah, for sure la bila korang dapat ‘honey’ mesti nak berkenal-kenalan. Ada sesi ta’aruf bagai…
  • .      Protect gurls’ dignity. Yup…for sure maruah seseorang perempuan akan terjaga bila dilindungi oleh kaum Adam.
  • .      Prevent divorce cases. As you all know, kes cerai berlambak-lambak sekarang ni. Bukankah cerai adalah perkara halal yang dibenci oleh Allah?
  • .      Kalau sesak-sesak sikit, bleh pinjam duit kat ‘honey’ korang tu. Syok ape…takpayah la nak pegi pajak gadai. Kan bagus kalau we could help each other? Hoho.
  • .      Melipatkaligandakan amalan-amalan jariah. For example, bersedekah. At least, mati nanti…adelah bahagian untuk kita.

Hence, for all the first wife yang cun-cun sume, kamonlaaa. Let it be. This is not the end of the world. InnaALLAH ha ma’ana…la tahzan. Janganla bersedih andai manusia berpaling daripada kamu. Sebaliknya, sedihlah sekiranya kita berada jauh dari lembayung rahmat Allah. Trust me. Sebab Dia adalah pemilik segala cinta.
  
So when the time gets hard There's no way to turn As He promised He will always be there To bless us with His love and His mercy Cuz as He promised He will always be there He's always watching us, guiding us And He knows what's in our little hearts So when you lose your way To Allah you should turn Cuz as He promised He will always be there
He brings us out from the darkness into the light Subhanallah capable of everything Shouldn't never feel afraid of anything As long as we follow His guidance all the way Through our short time we have in this life Soon it will all be over And we'll be in His heaven and we'll all be fine






























Friday, 5 August 2011

Talk to Stranger...

Talk to stranger is good therapy for get a creative n innovative mind. xpercaya? cubalah!
Even, your parents keep telling you 'dont talk to stranger' tp, i'm sure korang pandai nak pilih stranger yang macamane. Kamonlaaa. Jangan nak gedik2 sangat pegi bercakap dengan Acid splasher or lelaki kucing.


situation 1 (bus stand)

Miss Chillax : em...hye!
stranger : #smile#
Miss Chillax : cantek shawl...camane nak buat camni ek?
stranger :  Erm...yang ni...pakai tudung syria dlu as a inner. then, yang kat luar ni, baru pakai shawl.
Miss Chillax : Owhh...cmtu ke? cantek la...
stranger : duk kat mne?
Miss Chillax : dekat *****, but saje datang sini, lepak-lepak umah sedara lepas abes SPM.
stranger : oowhhh...bru abes SPM?
Miss Chillax : yeah ..rite. So, nak g mana ni?
stranger : nak pegi sg congkak.
Miss chillax : owhh,, i see...k la, got to go. jumpe lagi
stranger : bye. #smile n shake hand#


situation 2 ( nite market)

Miss Chillax : ehh, cntek la shawl. cmane nak pakai cmni ek?
stranger : Alaa...lilit2 je,,, hehe...
Miss Chillax : oowhh....satu lagi pin kat sini, then pusing kat situ ek?
stranger : yup. hehe....#segan#
Miss Chillax : cantek...thanx, btw...
stranger : okey. bye
Miss Chillax : babaiii
Khairun : Hoii2...sudah2 la ....dah habis experiment talk to strangers kau?
Miss Chillax : Err....hahahaha

okey, that is secebis perbualan mengenai talk to strangers, kalau korang bercakap dengan stranger sebab nak tanya direction, takpayah cakap r. Yang tu, Mia Sara Nasuha pun tau buat. It is not about korang bercakap pasal mende-mende basic macm cuaca lah, traffic jam lah...

It just korang tanya pendapat orang laen, strangers i mean...for example, macam penampilan diorang, Ataupun, bleh je cakap pasal isu semasa macam politik, sport and etc. Tapi, just imagine betapa awkward nye conversation tu bila korang tibe2 je cakap.

" Eh, Chelsea lawan Malaysia haritu not bad la kan. 1-0"



Tiba-tiba je kan. Nanti strangers pun ingat korang ni die hard fan chelsea yang tersesat kat planet Bumi. Tak pasal-pasal je kena makan penampar. So, please....be wise! Haha...then, biasanya yang buat kita attract kat seseorang mesti la attire diorang kan. kamonlaaa...takpayah la korang cakap korang tegur seseorang tu sebab hati dia baik. macamla korang ada scanner sampaikan bleh tau sume tu. Puhleezz...Intro mestilah ayat-ayat angel. say hi ke...bagi salam ke...it depends... then, puji la sikit attire diorang tu, make them smile...pastu, korang nak tanya apa2, or start into a conversation...pandai2 lah kan...


It just the same strategy when you would like to ask someone about their greatness. Treat them a lunch then ask. As simple as that. Think about it. Have a nice day.

Tuesday, 2 August 2011

About Me Lah Sangat...

takde ape yang menarik. sumenye biase-biase je. too common.
usah dikhabarkan pada satu dunia tentang kehidupan. because, this is the reality. bukan imaginasi. Implikasi imaginasi amatlah tidak seindah mimpi. tu semua konspirasi basi. n plz, stop buat spekulasi.

What? korang ingat..hidup ni ala-ala cinderella ke?before twelve, hidup memang cun-cun je...then, after twelve, disaster? haha. actually, tak kisahlah twelve ke...eleven ke...kalau dah nak disaster, disaster jugak la... xpun...beauty and the beast? bila korang kawen dengan lelaki tu, then...bleh jadi hensem? hoho! come on la...klu korg kawen dengan beast, smpai mati la hidup dengan beast tu. haha.



that day, ak tgk satu movie ni. mengisahkan seorang lelaki yang dipaksa kawin oleh famili dye. the reason is kalau dye kawin dalam tarikh tertentu ni. for sure dye akan kaya. okey. ini memang bukan cerita melayu. dye jumpe dgn 12 org gadis. n dia kene pilih 1. 12 gadis ni mewakili 12 zodiak. so, dia pn jmp pmpuan2 berkenaan. then..dia attracts kat seseorg ni, sekali...org tu dah ada boyfieee...but at last...dyorg kawen gak. jodoh la kot. Ntahh.

Dalam banyak-banyak pempuan yang dia jumpa tu. Aku tertarik dengan seorang perempuan ni. Perangai dia. Ya ampunn......firstly...dia ni sangat-sangat kaya. pergh..pondok dia yang kat luar umah tu je pun dah sebesar bilik hostel aku ni. siap ada mini fountain lagi. hoho! Pempuan ni kaye, tapi suka bersederhana. Tapi, xtau cmane untuk bersederhana. yelahhh...cara orang kaya bersederhana mestilah berlainan dengan orang common bersederhana. ye tak? Then, dia sangatlah reserved. Takde couple-couple ni. Rumah dia aje dah macam heaven. Buat apa pulak dia nak kuar umah kan. For sure, dia sangat pelik. Dengan idea-idea bersederhananye...for example, sanggup suh bapak dia buat tangga kat dalam umah yang sudah tersedia lif. Nak hidup macam orang biasa. That's whyla kena buat tangga. Duhh..! Bukan ke cost tu dh jadi double. Aku rasa, pempuan ni memang sukakan perhatian. Dalam rumah dia yang sebesar alam tu, semua orang mesti kena tengok apa yang dia buat. Berlagak diva dowhh. Sangat playful. Tapi, agak systematic. Cepat buat keputusan. Masa that guy jumpa pempuan ni, memang hell cepat r dia buat keputusan. Automatik terus suka kat lelaki tu. Takpaham aku. Dia tak reti berpura-pura. Happy go lucky of course la kan. Dah kaya gila hell camtu. Yang bestnya, dia sangat funny and gila-gila. Bukan gila yer...takde kene mengena dengan penyakit mental pun. First time lelaki tu jumpa dia, terus dia buat lelaki tu gelak. Dahlah dia kenakan lelaki tu. At the first date? hebat r. At last, baru aku paham kenapa dia buat perangai gila-gila depan lelaki tu. Rupa-rupanya dia saja nak test lelaki tu. Alahhh....lelaki~....#rolling eyes# biasalahh kann.... Kalau nampak pempuan tu macam terlebih gelak sikit, terlebih happening sikit...mesti nak kutuk. Mesti nak menyampah. Lagi-lagi kalau muka perempuan tu kurang cun. Kamonla guys, bukak mata tu sikit. Allah dah ciptakan semua makhluknya cun-cun n hensem-tak-hensem belaka....korang lagi nak deny benda-benda tu kan. Then, kalau perempuan yang lemah lembut, sopan-santun...nak gelak pun tak reti nak jawab soalan pun macam tertelan biji durian...memang tak kena kutuk lah. Konon-kononnya itu angel. HAHA...memang angel punn...tapi, bayangkan lah kann..that gurl memang gila-gila masa first date. I'm sure korang yang lelaki ni akan reject this kind of gurl. Cikgu BM aku masa tingkatan 5 pernah berkata

Korang semua ni, cikgu nak pesan...kalau nampak pempuan gelak berdekah-dekah kuat-kuat, reject terus. HAHA. 
Pastu, tambah pulak dengan kechildishannye dan sikap buat sesuatu tanpa berpikir menjadikan dia gadis yang mempunyai pakej lengkap untuk direject. Hoho.


oh yee...sedar xsedar, dah masuk bulan puasa. bulan puasa ni bukan apa. masa cepat je berlalu.