Tuesday, 12 June 2012

Segmen dari Jiakreatifelt: Header Dulu Hingga Kini

Assalamualaikum handsome and cute chillers. :)


Tengah tunggu-tunggu untuk join segmen seterusnya. Tiba-tiba...cik zatie tag aku. Happy suke keriangan la jawabnya. Dulu dulu, masa start blogging, blog ni memang takde kepala. Just plain Miss Chillax - Remain calm on surface, paddle like hell underneath. Sebabnya, aku taktau kepentingan kepala. Eh kejap. Kepala tu, header lah. Ada gak, jalan-jalan pegi tengok blog orang lain. Kemain cantik lagi header diorang. Kesian blog aku takde kepala. 

Lepastu, ade seseorang hamba Allah ni edit blog aku. Haa. Start tu la blog ni berkepala. Dan sebab kedua aku takde header ialah... aku takreti nak buat. Sebagaimana simplenya blog ni, macamtu jugakla header tu. Oleh sebab itu, ada 3 ketul je header yang ada ni haa. Aku ingat ada satu. Amnesia sekejap.

See. Simple mimple kan? Hehe. Thanks to kak jia sebab buat segmen ni. Kreatif woah segmen dia. Takpernah lagi rasanya aku join segmen reveals header. Even ada 3 ketul je header, aku rasa seronok riang dapat join :) For you alls information, blog aku ni pun tak sampai setahun. Kalau budak, tengah belajar nak berjalan. Belum boleh berlari lagi.


Jadi, dengan segala hormatnya aku mempersilakan korang join segmen ni. Bila masa lagi nak reveals header korang yang cantik lagi bergaya tu? Maybe ada yang aku tak sempat tengok sebelum-sebelum ni. Dan lagi, baru lah nampak evolusi dia kat situ. By the way, kalau korang taktau camane nak upload header-header korang yang lama... jangan risau. Kak Jia ada cara. Takperlu nak upload. Kalau tak, takde la header 3 ketul kat atas ni. 

Maka, sebagaimana yang kita tahu. Rules is the basic of anything. Sila lihat peraturannya.

1. Segmen ini bermula 9 Jun 2012 sehingga... takpasti lagi. Tunggu Kak Jia bagitau. 
2. Follow blog, dan like fanpage Kak Jia.
3. Buat title cam kat atas tu. "Segmen dari Jiakreatifelt: Header Dulu Hingga Kini" dan entry tu, letak header uolls yang dulu hingga kini. Mengikut kekreativitian masing-masing.
4. Then, share link entry kat sini. Kat komen tu okey? Baru la peserta-peserta lain pun bleh usha sama.
5. Letak seberapa banyak header yang pernah menjadi kepala blog korang. Satu pun takpe. Bestkan? Hehe. So, aku yang ada 3 header ni pun, confident je join.
6. Tag kawan-kawan lain sama. The more the merrier.

Bring it on. Let me tag cik hanicik mun dan cik LiLis.

Happy Header guys and gals :D

#Updated
semua i dah blogwalking

#updates
terpilih masuk ke segmen kesinambungannya

28 comments:

  1. santek la header...ala2 misteri gitu
    follower ke 409

    ReplyDelete
  2. cantik header kamu.. :D

    *hAPPY BLOGGING :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D
      thanks awak. simple mimple je pun.

      Delete
  3. thanks dear for joined and shared^^..cantik gak header yg ke 3 tuh..akk suka.teruskn berblogging k^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq akak sebab anjurkan segmen ni :D

      Delete
  4. thanks tag saya .. tapi saya tak dapat join, header dulu tah ke mana tah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik LiLis :D
      boleh laa. awk bleh dapat balik header lama2..tgk sini
      http://jiacreatifelt.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

      Delete
  5. cantik apa header awak.. simple mimple gitu... terbaikkkk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyou :)
      senang2, datang la sini lagi.

      Delete
  6. header cantik. simple je. kadang-kadang header ni tak perlu crowded sangat. yang simple tu laa yang awesome :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankyou ety!
      Nanti kite dtg blog awk lagi.

      Delete
  7. ada tak sesiapa nak buatkan header untuk dkna?? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kite bleh tlg buatkan. Tapi, guna paint je la yang mampu :D

      Delete
  8. trimas awak tag kite :D gud luck !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. u r most welcome :D
      u too, all the best okie.

      Delete
  9. santekkk laa header awak, hihi

    ReplyDelete
  10. Header awak semua comel-comel :)
    Awesome !

    ReplyDelete
  11. join.. ;) http://ain-fazlin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. hehe.. comel je semua header. zz suke tgk..

    ReplyDelete
  13. simple and smart header u...
    dtg dari segmen yg sama...
    hai kawan blogger
    jom melawat kita kalau free yeah!!
    http://izzatijer.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete
  14. undi awak :) http://thepandaspage.blogspot.com/2012/06/segmen-dari-jiakreatifelt-header-dulu.html

    ReplyDelete