Thursday, 16 August 2012

Segmen : Dimana Anda Beraya Bersama Phat Corner

Assalamualaikum :D


Beberapa tahun kebelakangan ni, mesti rasa awkward bila orang tanya raya kat mana. Sebab, spesifically memang taktau raya kat mana. Most of the time, family aku random je. Rasa nak raya situ, redah. Rasa nak raya sini, terjah. Rasa nak raya sana, jalan. Tapi, tahun ni mungkin lebih special sebab mak dah pesan siap-siap suruh packing bag hari ni. Esok lepas jumaat gerak gi KL. Okey. Okey. Jangan la terkejut pulak. Korang tak salah baca. Memang raya kat Kuala Lumpur tahun ni. To be spesific, Cheras. Dekat Langat. Dekat dengan Sungai Lui yang Aizat nyanyi tu. Dekat jugak dengan Sungai Congkak. Kat kawasan tu jugak, ada rumah N.D. Lala. More deeper, itu rumah Paksu aku. So, nanti weolss akan raya sama-sama. Bleh jumpa cousins iolss. Semua sekali 4 orang. The only cousins.  Maybe, hari raya pertama nanti... kitorang pergi melepak di Times Square, Kenanga Wholesale City. Yeah. Memang totally merepek.

Aku pun takpasti apakah rupanya hari raya aku tahun ni. For sure, aku takmau sekadar duduk duduk depan televisyen macam typical remaja masa kini. Eceh. Walaupun usia aku dah di hujung-hujung belasan tahun, tapi... mak dan abah memang pantang kalau anak-anak diorang duduk kat umah tak ikot beraya. No way mann. Masalah terbesar ialah... rumah siapakah yang bakal kami terjah di kotaraya nanti? Rumah terbuka PM agaknya. Kita tengok ajelah nanti siapa yang kena. Di usia-usia sebegini, aku takdelah mengharap sangat. Tapi, tahun lepas banyak jugak la dapat duit raya. Hundreds hundreds okies. Hopefully, tahun ni bertambah lagi rezeki aku dan kita semua. Aminnnnnn....

Harapan aku juga untuk raya tahun ni, aku nak raya dalam rumah! Taknak macam raya tahun lepas yang err... sobss. Sadis. Nak jugak rasa seronok buat persiapan raya. Walaupun takde acara meriah seperti bakar lemang, rebus ketupat, dan kacau dodol. Tapi, acara tukar langsir, bersihkan rumah dan masukkan biskut raya dalam balang dah cukup best bagi aku. Apa yang penting? KERJASAMA! The best thing about raya is kita boleh menyelami sendiri perasaan Maria Tunku Sabri dan hos-hos rancangan Jalan-Jalan Cari Makan yang lain. Korang jalan...jalan... pastu, makan. Jalan. Pastu makan... Syok woah.


Jadi, aku nak tag 



Sekian sahaja, jumpa lagi raya tahun depan! InsyaALLAH.





40 comments:

  1. tq join segmen..selamat hari raya aidilfitri maaf zahir & batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks jugak :D selamat hari raya maaf zahir batin :D

      Delete
  2. best sbb dkt ngn sungai
    hari2 ley mandi

    ReplyDelete
  3. selamat hari raya..jom tengok sni plak.. :)

    http://izatie91.blogspot.com/2012/08/segmen-di-mana-anda-beraya-pada-tahun.html

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya miss chillax... :)...

    ReplyDelete
  5. awk sepupu syada eh ? or ade pertalian darah dgn shila or syada ?

    ReplyDelete
  6. OPS IMAN DRI SEGMEN SME..IMAN RAYA PERAK LA THUN NH SELAGI XKWIN HEHEHE

    ReplyDelete
  7. membalas kunjungan awk yang lepas...sy dah follow blog awk...

    ReplyDelete
  8. miss chillax...selamat beraya....raya time bnyk cte best kt tb...adehhh....hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. memangpun. semua movie yang tak sempat tgk terhidang depan tv. kalau nak g jalan2 raya, tergugat gak iman. hahahaha

      Delete
  9. selamat hari raya =D

    raya ni , jangan lupa datang rumah yeee :P

    ReplyDelete
  10. Thanks tag :) bestnya raya dekat kl. raya sekali rumah nd lala, dapat jumpa shila amzah :p selamat hari raya ;)

    ReplyDelete
  11. selamat hari raya dear walau beraya di mana pun...

    ReplyDelete
  12. oh raya kat kl la ni?hmm cendol pn raye kat dlm rumah sndiri lah.mak ayh cendol pn pntng kitorg duk mngadap tv je di hari raye.tp raya cendol sgt bosan yg memaksa diri ni bermain game spnjg hari.hmm selamat hari raya miss chillaz cruella deville..hihi thanks drop by belog cendol.folo u dear ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah di keyy ell~ di key ell~ *nyanyi lagu najwa latip. bermain game sepanjang hari? style! selaamat rayer :D

      Delete
  13. it'ok la.. bg zz yg penting bukan pada meriahnya raya dengan persiapan bagai.. tpi yg pnting cukup dgn dpt berjumpa sanak saudara, smbg2 ngan dorang.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu. hopefully dapat jumpa diorg nt :)

      Delete
  14. assalamualaikum miss, terima kasih tag syahidah ye, suka baca entry di sini :) Selamat hari raya maaf zahir dan batin, jika terlanjur kata ida minta maaf ye. raya mana tahun ni miss? raya KL? tak balik kampung?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takbalik kampung. :(
      xde kampung yang betul. eh? HAHA

      Delete
  15. Wah.. raya KL mesti selapang-lapangnya jalan. huhu..

    ReplyDelete
  16. tu lah. taksabar2 nak berguling2 depan SOGO. HAHA

    ReplyDelete
  17. salam aidilfitri, maaf zahir batin ye.. tak kira dimana kita beraya, yg penting jaga diri.. semoga aidilfitri kali ni memberi keceriaan utk semua :)

    ReplyDelete
  18. mana ads ek?nak klik nih..huhu

    ReplyDelete