Friday, 21 December 2012

Saya sayang kamu sahabatku

Assalamualaikum!

Aku rasa terpanggil nak join contest ni, sebab contest ni memang paling amat awesome sekali. Takpenah penah join contest yang bertemakan friendship cenggini.

So, let's the fiest begin!







My Sahabat and Me
As uolss know, my name is Miss Chillax and without me, it's just aweso. Note that! Hari ni, nak cerita pasal sahabat iolss, Miss Dyna. Ehem. And she's awesome. So, jadi double awesome kat situ. 

Macamana kami kenal?
Kitorang kenal masa kat Kedah dulu. That moment, aku cam blur gak ar bila kali pertama menjejakkan kaki ke universiti dan bergelar mahasiswa. Eceh. Nak bikin havoc pun takde geng. First time jumpa, masa dalam kelas. Pastu, dia mesej aku. Persoalan yang tak terjawab sampai sekarang ialah: Siapa yang bagi no fon aku kat dia... Dia lupa, dan aku pun taktau. Misteri nusantara betul~

Kesinambungannya...
Sejak tu, g kelas sesama... lepak sesame... join club dan persatuan sama-sama... makan sama-sama...pegi kem sama-sama...study sesame...jawab exam sesame...gossip sesame...gaduh sesame... penah sebilik, sekatil, sebantal...Penah sekali tu...dia teringin nak makan belimbing, aku pun tanpa ragu-ragu panjat pokok belimbing tu. Kalau kat kampus tu, aku rasa dia macam guardian angel aku. macam mummy aku kat kampus ni. Tak caye? Tanya Amir. Apa-apa hal... she always by my side. 

All about Miss Dyna
Dia dilahirkan di Selangor pada 25 August tahun ayam. Umah kat Perak. Anak sulong daripada 2beradik. Ada adik perempuan sorang. Sekarang student course admin. Pemain bola jaring yang low profile. Mempunyai martial art skills iaitu taekwando. Pantas berlari. Sangat sukakan pedas. Cili tu ibarat coklat je bagi dia. Slalu main game. Baca novel. Sangat pandai memasak. Pakar kucing. Dia suka warna merah. 

Kenapa aku sayang dia?
Adoii~ kalau dia baca ni, kantoi laaa yang aku ni sayang kat dia. Well... aku pun taktau kenapa aku sayang kat dia. Sayang aku kat dia...tu macam sayang aku kat adik beradik aku. Or even more than that. Penah sekali tu, dia balik bilik nanges-nanges. Aku takbleh tengok dia nanges. By the time aku tengok dia nanges tu, aku terus tanya sapa yang buat dia nanges. Tanpa ragu ragu aku pegi cari orang tu, dan free free je orang tu kene marah... Tetiba aku yang chill ni jadi tak chill. Takcaye? Tanya fitri. Penah je aku gaduh dengan dia. Memang sedih sangat sangat. Bleh kata hari hari aku nanges. See, betapa tak chillnya aku. Pastu, bila baik balik kami lagi appreciate friendship value tu. Ada hikmah la kat situ. Aku sayang dia sebab dia adalah dia. Even masa kitorang gaduh pun, aku tetap sayang dia. Dia selalu bagi nasihat kat aku... ingatkan aku.. *sebak pulak tetiba* dia sangat paham aku. *rasa cm nak kuar air mata la pulak*. Conclusion, aku memang sayang dia sangat sangat sangat. 







UPDATED
done blogwalking all contestants







6 comments:

  1. masa first2 jumpa kawan baru rasa awkward. bila dah lama, baru terasa kemanisannya ;)

    ReplyDelete
  2. tq so much sebab join :) goodluck Miss!

    ReplyDelete
  3. @Miss EFEO
    thanks miss organizer :D

    ReplyDelete